Kontaktinformasjon: Hans Finne, 2436 VÅLER. Epost: post@spiraling.no. Mobil: 915 95 545. Org. nr.: 991787666. Webmaster: www.larseriklie.com
QIGONG
Hans Johan Finne er en av nestorene i norsk Qigong. Han er president i Tai Chi Federation of Europe. Han er instruktør i Tai Chi og Qigong og har trent med ledene kinesere innen disse artene i mer en 20 år. Han gir følgende kurs i Qigong:

CIRCLE QIGONG:
Circle Qigong er en kinesisk trening av indre art og består av fem kurs: Simple Circle/Advanced Circle/17-Circles/Inner Circle/Tiny Circles. Bevegelsene er myke og sirkulære og treningen fører til at du blir mer avslappet og får dypere pust, der også kjertelsystemet i kroppen balanseres. Det er også god trening for og komme i kontakt med og bedre, din livsenergi, det de i Kina kaller "Chi". De tre første kursene kan du ta som enekltkurs. De to siste forutsetter at du har deltatt på et av de to første. Fullførte kurs gir diplom.

CRANE STYLE QIGONG:
Cryne Style igong er utviklet av den kinesiske legen Daoshing no. han samlet sammen eldgamle qigongøvelser i fem former. Øvelsene er stående og instrueres i nøyaktige bevegelser. Beskrivelse av øvelsene blir levert utøverne. Øvelsene gir i tilegg til de generelle fordelene ved qigong,” fintuning” av nervesystemet slik at du kan utøve teknikk i idrett mer presis.

3 – LINE RELAXATION QIGONG:
Dette er en såkalt "Quiet style Qigong", som er effektiv, sikker og passer for alle aldre. Denne qigong er overlevert Hans Finne fra en lege i kinesisk medisin, Young Han Liang, Canal Streeet, New York. I tilegg til generelle fordeler med qigong er denne qigongform spesielt tilegnet hjernefunksjon. Beskrivelse av øvelsene blir levert.

FIVE ELEMENT QIGONG:
Dette er en qigongform med spesielt formål og balansere følesene: glede, redsel, sinne, bekymring, sorg. Øvelsene utledes fra hard qigong og overleveres kun pr instruksjon. Kurset gis kun til elever som har deltatt på Crane style qigong, Cirkel qigong eller Hard qigong. Kurset gis ikke hvert år.

HARD QIGONG:
Dette er den første form for qigong som Hans Finne lærte, og den ble overlevert fra den svenske Qigonginstruktøren Thomas Heinemann. Formen er som navnet tilsier, fysisk krevende, men kanskje aller mest psykisk krevende. Øvelsene utføres stående eller liggende i isometriske stillinger. Det vil si at du holder samme stilling over lang tid. En eller annen form for hard qigong er grunnlaget for all kinesisk kampform.  Denne qigongen gir spesielt fysisk og psykisk avslapping, og anbefales for de som virkelig vil utfordre seg selv. Beskrivelse av øvelsene blir levert. Du bør ha trent noe annen qigong, eller yoga før du melder deg på disse kursene.

XIAN JIA BADUANJIN QIGONG:
Immortal Family - 8 Pieces of Brocade Qigong. Qigongformen er overlevert Hans Finne fra Dan Docherty. Dan er hovedinstruktør i Wudang Tai Chi i Europa. Dette er en av de eldste qigongformer vi vet om, og den er i tillegg til de generelle fordeler ved qigong, spesielt bra for kjertelsystemet i kroppen. Beskrivelse av øvelsene blir gitt elevene.