Kontaktinformasjon: Hans Finne, 2436 VÅLER. Epost: post@spiraling.no. Mobil: 915 95 545. Org. nr.: 991787666. Webmaster: www.larseriklie.com
SPIRALING - MINDFULNESS I BEVEGELSE

To av verdens ledende kroppsterapeuter, Stanley Rosenberg og Tom Myers, har ny viten om at kroppen består av sammenhengende muskelkjeder. Hans Finne har sammenholdt denne nye viten med sin erfaring om spiralbevegelsene i kinesisk kung fu, og laget den nye treningsformen Spiraling. Formen er også inspirert av ideen om at DNA-molekylene er spiralformet, noe som gjenspeiler seg i logoen vår. Spiralformen finner vi også i galaksene i kosmos. Også i naturens mest ville tilstand, sykloner og virvelstrømmer finner vi spiralformer. Denne måten å trene på gir stor styrke, fordi den binder musklene og andre ligamenter sammen i kjeder. Ingeniører bruker samme måte og konstruere styrke på, når de holder broer oppe ved hjelp av vaier.

Spiraling er et nevromusklært treningsystem. Det vil si at mens du utfører rolige fysiske bevegelser i spiralform aktiverer du nervesystemet og forbindelsen mellom kropp og sinn på en god måte. Vi kan kalle det "mindfulness i bevegelse". Under treningen brukes lette håndledd- og ankelvekter og du trener med minst 12X1 repetisjoner, men gjerne 12X2. Denne måten og trene på gir overlegen aktivisering av musklefibre og lange, slanke muskler forblir lange og slanke. Samtidig som du føler deg aktiv etter en slik treningsøkt, vil den rytmiske treningen gjøre deg mer harmonisk. Kroppens bindevev blir også tatt i bruk slik at du trener mange muskler samtidig, noe som gjør at musklene samarbeider optimalt og du styrker kroppen på en fantastisk måte

En amerikansk trener ved navn David Weck påstår at 100 meter-løperen Usain Bolt har store fordeler under løpingen med sin spesielle spiralbevegelse med armene. Allerede i oldtiden innså de gamle grekerne fordelene ved å jobbe i spirabevegelser i det de utviklet diskoskastet. I Spiraling er denne kunnskapen satt sammen til et enkelt system. Systemet baserer seg på 9 enkeltøvelser, som kan trenes hver for seg, eller sammenhengende. Disse øvelsene utføres i spiralform. Øvelsene utføres rolig og gjerne til musikk. Nyere hjerneforskning har vist at musikk har en svært positiv innvirkning på hjernen og derved hele mennesket. Hans Finne har laget tekst og melodi til Spiralling. Dette er en rolig og harmonisk melodi, som kan fremme effekten av treningen. Den 27.02.2014 presenterte Hans Finne sitt Spiraling treningssystem på NRK TV. Du kan også lese mer Spiraling og Hans Finne i denne artikkelen fra Medium nr. 9, 2014.

Hele systemet er nå lagt ut på DVD OG CD og består av:

-1 stk DVD med lettfattelig instruksjon. Øvelsene kan trenes og læres hjemme.
-1 stk CD inneholdende sangen og melodien Spiraling.
-2 stk håndleddvekter på 0,5 kg pr. stk (ytterligere vekter kan bestilles ved behov).

Systemet er enkelt og muligheten for og pådra seg skader små.
Dersom du lider av sykdom eller av skader bør du allikevel rådføre deg med lege
eller fysioterapeut før du starter treningen.

Trenere som har inspirert Hans Finne igjennom et langt liv inkluderer:
Steinar Bråten (vekter), Leif Hvalby (boksing), Willy Yang nå Tanaka (Goju Ryo Karate),
Øystein Sølvesen Myhre (Karate), Pamela Hiley (Tai Chi), Kenny Johnsen (Tai Chi),
Benjamin Low Peng (Tai Chi), William C. C. Chen (Tai Chi), Yang Zhen Due (Tai Chi),
Erle Montaigue (Tai Chi), George Xue (Tai Chi), Barbara Richter (Qigong),
Zhi-Xing Wang (Qigong), Dr. Shen Hongyun (Qigong), Sheng Zhen (Qigong),
Sifu Dan Docherty (Tai Chi-Qigong-Neigong).
TAKKELISTE

Takk til følgende personer, som har hjulpet Hans Finne med dette prosjektet:

-Åsnes Næringshage med styret og ansatte.

-Hedmark Fylkeskommune og Edward Stavseth med sin Etablererskole.

-Per Erik Gjedtjernet og Tommy Michaelsen, som har produsert Hans Finne sin CD - "Spiraling".

-Annebritt Torkildsby for logo.

-Marit Lund som demonstrerer Spiraling på DVD.

-Webmaster Lars-Erik Lie.

-Tommy Skara for bloggsiden Finne Naturterapi.

-Homeopatene Erland Halden og Heidi Hangård samt naturterapeuten Judith Stokkerud.

-Henning Fengsrud, for sin vilje til og stille opp ved dataproblemer.

-Rolf Arne Lie Holter som har bidratt med kunstneriske råd.

- Dr. Johan Bjørn Øverbye og Dr Wilhelm Schjelderup (akupunktur). Mats Uldal (tankefeltterapi). Stanley Rosenberg (kraniosakralterapi).

-Til sist, men ikke minst,
Hans Finnes egen familie; kona Astrid, og døtrene Tonje (foto og klipp på DVD) og Einy på økonomi, og barnebarnet Frida, som er heiagjeng.